Bli scout

Äventyr och utmaningar genom att själv få prova på. Hos oss får du uppleva äventyr i naturen och lära känna nya kompisar. Du kan vara scout genom hela livet.

I Scouterna får du prova på nya saker. I den lilla gruppen, patrullen, får du nya kompisar och öva på att leda dig själv och andra. I Scouterna blir du redo för livet.

När kan jag bli scout?

Du kan börja i Scouterna när du är 8 år. Du börjar som spårarscout och sedan blir du upptäckarscout, äventyrarscout, utmanarscout och roverscout. Ledare kan du vara sedan hela livet.

De tre vanligaste svaren på varför man är scout

  1. Kompisarna
  2. Åka på läger
  3. Prova på nya saker

Agnes, 9 år:

Jag älskar hajk.

Du som är i scoutålder

För närvarande är det fullt på flera av våra avdelningar och många barn står i kö för att börja hos oss. Du är alltid välkommen att ställa dig i vår kö och vi erbjuder plats till nya barn så fort det finns plats. (formulär för detta finns här).

Barn till föräldrar som kan engagera sig som ledare har förtur i kön.
För närvarande kostar det 500:-/termin att vara medlem i Huddinge Scoutkår. Här hittar du mer information om vår medlemsavgift och vad man får för den.

Du som är vuxen

Scoutkårens arbete bedrivs helt ideellt och det finns alltid behov av att fler engagerar sig. Man behöver inte ha varit scout tidigare eller ha några särskilda förkunskaper – bara ett genuint intresse av att ordna vettig verksamhet för barn och ungdomar. Vill du vara ledare på en scoutavdelning så får du möjlighet att gå de utbildningar som kan behövas. Det finns också möjlighet att hjälpa till med andra sysslor inom scoutkåren.
Kontakta vår ordförande Malin Fredriksson (malin.fredriksson@huddingescoutkar.se, 070-219 22 02) om du är intresserad.

Ladda ner